Inundații în mai multe localități din județul Suceava. Joi seara, cartierul Voroneț, din orașul  Gura Humorului a fost puternic afectat de ploile torențiale. Pârâul din localitate a ieșit din matcă, iar apa s-a revărsat pe carosabil, intrând și în mai multe gospodării.

sursă video Costeliuc Ioan Daniel

Probleme au mai fost și în localitățile Păltinoasa și Capu Câmpului. Acolo au fost poduri colmatate și curți inundate.Pompierii au intervenit în zonă. De asemenea, în cursul zilei de miercuri mai multe localități din județ au fost afectate de ploile torențiale. La Brodina o casă a fost luată de apele râului Suceava. Proprietarul, un bătrân, a fost evacuat de autorități după ce temelia casei a căzut în râu. Locuința acestuia se afla pe un mal foarte înalt, care a fost afectat de apa râului Suceava. Autoritățile caută soluții pentru ridicarea unui zid de protecție astfel încât să nu fie afectate de viitură biserica și o școală din localitate. În urma fenomenelor meteo periculoase înregistrate miercuri, pompierii militari suceveni au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile populației în localitățile Stulpicani( o locuință, patru curți și zece beciuri), Vicovu de Sus(o locuință și patru curți), Berchișești(un beci și o anexă) și Fălticeni(o curte).

Articolul precedentGuvernul a aprobat alocarea sumei de 1,468 milioane lei pentru refacerea podului de la Doroteia – Frasin
Articolul următorPromovarea rezilienței prin educație, oportunitate pentru comunitatea educatorilor