Proiect de 25 de milioane de euro pentru transport public ecologic în municipiul Suceava. Cum vor fi cheltuiți banii

Sistemul de transport public din municipiul Suceava va fi modernizat printr-un proiect de 25 de milioane de euro finanțat din fonduri europene.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, au semnat, luni, contractul pentru proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”.

Contractul prevede achiziţionarea de autobuze electrice, realizarea unei autobaze pentru divizia electrică a societăţii de Transport Public Local (TPL), amenajarea staţiilor de călători existente, înfiinţarea unui centru de supraveghere video, dar şi reabilitarea străzii Vasile Pârvan.

Valoarea totală a proiectului este de peste 116 milioane de lei, iar valoarea eligibilă a proiectului este de aproximativ 103,6 milioane de lei, cu o contribuţie a municipiului Suceava de 2,07 milioane de lei.

Potrivit primarului, durata de implementare a proiectului, conform contractului de finanţare, este de 30 luni.

„După realizarea acestui proiect vom avea în municipiul Suceava o societate de transport performantă, un sistem de transport public civilizat, cu preţuri suportabile pentru cetăţeni”, a spus primarul după semnarea contractului.

Articolul precedentIncendiu de proporții în localitatea Fântâna Mare, provocat de persoane fără adăpost VIDEO
Articolul următorDrumul Via Transilvanica a fost inaugurat luni, la Putna FOTO