La Mănăstirea Putna a fost inaugurat luni sectorul traseului Via Transilvanica din județul Suceava. Via Transilvanica va avea 1.000 de kilometri și va străbate zece din județele României.

La eveniment au participat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, președintele Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, prefectul județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul localității Putna, Gheorghe Coroamă și alți reprezentanți ai autorităților locale parteneri şi sponsorii strategici ai proiectului, voluntari și locuitori din zonă.

Tibi Ușeriu și actorul Marcel Iureş, au fost și ei prezenți la Mănăstirea Putna, în calitate de ambasadori ai proiectului care a fost inițiat în 2018.

Ministerul Apelor și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația Tășuleasa Social sunt semnatarii Acordului de Parteneriat care prevede realizarea Via Transilvanica, un traseu tematic inspirat din potecile de pelerinaj din Spania (Camino de Santiago) si cele din SUA (Pacific Trail).

Via Transilvanica va avea 1.000 de kilometri și va străbate zece din județele României: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava, pornind de la Putna și oprindu-se la Drobeta Turnu Severin.

Tronsonul din județul Suceava are o lungime de 136 km, iar angajați de la Ocoalele Silvice Dorna Cândreni, Vatra Dornei, Pojorâta, Vama, Marginea și Putna au transportat pe teren și au montat toate cele 136 borne aferente numărului de kilometri din acest județ.

În județul Suceava, traseul Via Transilvanica trece prin zece unitati administrativ teritoriale.

Directorul General al Romsilva și-a luat angajamentul de a îngriji toate tronsoanele din Via Transilvanica, aflate pe suprafața proprietate publică a statului și în administrarea Romsilva și, totodată, să sprijine amplasarea bornelor din piatră și în celelalte județe, la fel ca în Suceava.

„Acest drum pune în valoare pădurile frumoase, poienile, casele țărănești, țăranul român în simplitatea lui. Într-un cuvânt, tot ce a dat trăinicie și vesnicie României – Satul românesc !” a declarat Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva.

Articolul precedentProiect de 25 de milioane de euro pentru transport public ecologic în municipiul Suceava. Cum vor fi cheltuiți banii
Articolul următorViolată și tâlhărită de un recidivist. Individul și-a amenințat victima cu moartea