Poliţiştii de prevenire, dar și polițiștii de la nivelul subunităților de poliție au derulat, în perioada 08-10 martie, activităţi de marcare a Zilei de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii.

Astfel, polițiștii din cele mai îndepărtate colțuri ale județului au oferit doamnelor și domnișoarelor identificate în trafic, flori, mărțișoare și recomandări preventive.

La Broșteni, peste 30 de femei au fost astfel „amendate” de polițiști.

Totodată, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au făcut în acest an un drum lung pentru a ajunge la venerabile doamne de la Brodina de Sus.

„Am întânit aici doamne trecute de 75 de ani, pentru care, din păcate ziua de 8 martie este doar o nouă zi din an pe care sunt nevoite să o petreacă în beznă după lăsarea serii. Au locuit dintotdeauna în case fără energie electrică, au crescut copii și au muncit. Pe ele le-au ales polițiștii în acest an să le sărbătorească. Nu au nevoie de flori și nici de cutii de bomboane. Au nevoie doar de puțină lumină. Și polițiștii, împreună cu partenerul tradițional dl. Brian Douglas au reuși să aducă puțină lumină în sufletele acestor femei”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Patru case din Brodina de Sus au fost dotate prin efortul partenerial al polițiștilor și al dlui Douglas cu sisteme solare de iluminat.

„Spunem noi ca am adus lumină la figurat dar și la propriu și în viața și sufletele acestor doamne și ne bucurăm de acest lucru”, a completat Ionuț Epureanu.

Articolul precedentCod portocaliu de vânt puternic pentru zona de munte a județului Suceava
Articolul următorUn tânăr s-a cățărat pe un stâlp amenințând că se aruncă, după ce s-a despărțit de iubită