Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, o atenționare nowcasting cod portocaliu de vânt.

Atenționarea este valabilă până la ora 10.00 și vizează zona de munte de peste cota 1.800 a județului Suceava. Se va semnala vânt puternic cu viteze de 120…140 km/h la rafală.

De asemenea, meteorologii au emis o averitzare nowcasting cod galben și pentru zona joasă a județului Suceava.

Avertizarea estea valabilă până la ora 16.00 și se vor semnala intensificari locale ale vantului, cu viteze la rafală de 55..60 km/h, trecător de 70 km/h.

Având în vedere avertizările de cod galben și portocaliu de vânt, pompierii suceveni adresează cetățenilor mai multe sfaturi.

„Recomandăm cetățenilor ca în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, prin dreptul panourilor publicitare sau al copacilor.Totodată, ii sfătuim să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești.De asemenea, le recomandăm să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lângă construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.Și nu în ultimul rând, NU aprindeți focul în aer liber! În condiții de vânt se interzice igienizarea terenurilor prin ardere, fiind percol iminent de propagare a flăcărilor la locuințe sau la fondul forestier!Ț”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentFestival de goluri la Rădăuți. CSM Bucovina – KSE Târgul Secuiesc: 6-0
Articolul următorPolițiștii suceveni au oferit flori și adus lumină în casa unor venerabile doamne FOTO