Percheziții în județul Suceava într-un dosar privind comerțul cu produse cosmetice contrafăcute. Marți, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Percheziţiile au avut loc pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Ilfov, la sediile şi punctele de lucru ale unor agenţi economici, precum şi la locuinţele unor persoane fizice.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 355 de recipiente cu parfum şi peste 6.720 de produse cosmetice purtând însemnele şi denumirile unor mărci înregistrate şi cu privire la care existau indicii că sunt contrafăcute.

De asemenea, la locaţiile vizate, poliţiştii au mai identificat telefoane mobile şi înscrisuri, aceastea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Valoarea de comercializare a produselor confiscate a fost estimată la suma de 49.500 de lei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, persoanele implicate fiind cercetate în stare de libertate.

La activitate au participat şi poliţişti din cadrul IPJ Suceava şi IPJ Ilfov, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Botoşani.

Articolul precedentDemisia ministrului Educației Valentin Popa, cerută de PMP
Articolul următorDespăgubiri de 151 de milioane de lei, cerute de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene