Demisia ministrului Educației Valentin Popa, cerută de PMP

PMP solicită demisia ministrului Educației, suceveanul Valentin Popa, pentru numeroasele greșeli din manualul de geografie pentru clasa a VI-a.

PMP solicită demisia ministrului Educației, Valentin Popa. Motivul este acela că manualele de geografie pentru clasa a VI-a au fost tipărite pline de greșeli. Manualul unic a fost tipărit de Editura Didactică și Pedagogică aflată în subordinea ministerului.

„Manualele de geografie greșite pentru clasa a 6-a se retipăresc, iar editura unică anunță că dă în judecată autorii. Dar cine plătește costul retipăririi manualelor greșite? De ce trebuie să suporte cetățenii costul incompetenței? Editura unică este o editură de stat, iar banii sunt din buzunarele cetățenilor, nu din buzunarul PSD. Cu prea multă lejeritate și prea des, PSD ne anunță că trebuie să plătim facturi ale incompetenței și iresponsabilității lor”, a transmis Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP.

Proiectul de manual a fost avizat de o comisie de evaluatori a Centrului Național de Evaluare și Examinare. Instituția se află în subordinea Ministerului Educației. PMP remarcă faptul că nu știm nici cine sunt respectivii evaluatori, nici cum se face că aceștia au avizat manualul, deși e plin de greșeli.

„PSD nu a asigurat o precedură de evaluare calitativă”

„Mai mult, manualele de geografie greșite au scos la lumină o cauză mai veche a calității slabe a manualelor școlare: evaluarea. Problema nu a fost niciodată piața liberă, prin numărul mare de edituri și de manuale, ci evaluarea superficială, făcută pe “genunche”, cum s-ar exprima un fost ministru analfabet funcțional. Numai că PSD a ales să reinventeze editura unică, în loc să asigure o procedură de evaluare calitativă a cărților școlare, în baza unor criterii clare”, mai susține Constantin.

Prin urmare, PMP îi solicită lui Valetin Popa să demisioneze din funcția de Ministru al Educației. „Domnule ministru Valentin Popa, educației din România i-au ajuns Ecaterina Andronescu și Liviu Pop. Degeaba vă ascundeți de presă și de cetățeni. E vremea să demisionați, educația din România nu mai are timp de pierdut. Elevii și profesorii României au nevoie de un sistem de educație modern, de o programă actualizată, de un ministru implicat, care să schimbe în bine învățământul din România”, a mai spus Constantin.

Articolul precedentFemeie accidentată de o mașină în timp ce traversa neregulamentar
Articolul următorPercheziții în județul Suceava într-un dosar privind comerțul cu produse cosmetice contrafăcute