Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la o gospodărie din satul Buda, comuna Râșca. Acoperișul unei case și mai multe anexe au fost cuprinse de flăcări.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Flăcările au izbucnit din zona unei anexe gospodărești, prin efect termic, din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Din cauza orei târzii, dar și a materialelor majoritare din lemn, flăcările, favorizate de vântul puternic, au cuprins cu repeziciune întreaga gospodărie, iar incendiul a fost anunțat cu întârziere.

Astfel, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la clădirile învecinate

Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore și au ars acoperișul casei de locuit pe 100 mp, anexa corp comun (de la care a izbucnit incendiul) pe 50 mp, adăpostul de animale și fânarul pe 100 mp. Au mai ars bunuri casnice, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, circa 5 tone lemn de foc și 5 tone de furaje. S-au degradat instalația electrică, pereții locuinței și alte bunuri. Valoarea estimata a pabubelor este de aproximativ 50.000 de lei.

Articolul precedentO pacientă, la care ambulanța nu putea ajunge, scoasă din nămeți cu șenilata VIDEO
Articolul următorUn adolescent a suferit arsuri grave pe corp, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină