Aproximativ 20 de mistreți s-au plimbat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe străzile din municipiul Suceava.

Potrivit, purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Suceava, Liviu Manoliu, animalele sălbatice s-au oprit  în curtea Inspectoratului Județean de Poliție Suceava. Imediat la fața locului au ajuns mai multe echipaje de polițiști locali și jandarmi, care au hotărât alungarea mistreților spre câmpurile din spatele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.20, a fost primită o sesizare telefonică din partea ofițerului de serviciu de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava cu privire la faptul că un grup de porci mistreți a intrat în curtea acestei instituții”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

În zonă s-a deplasat un echipaj format din patru jandarmi, care a găsit turma formată din aproxiumativ 15-20 de animale sălbatice în curtea interioară a inspectoratului de poliție. Jandarmii au făcut zgomot și au folosit lanternele, iar turma a părăsit zona, îndreptându-se spre Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava.

Ulterior, echipajul de jandarmi s-a deplasat în parcul din apropierea Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, unde a identificat încă doi porci mistreți. A fost izolată zona, iar animalele au fost direcționate, de asemenea, spre stațiunea de cercetare.

Intervenția s-a finalizat în jurul orei 04.00, la aceasta participând și efective din cadrul Poliției Municipiului Suceava și Poliției Locale Suceava.

„Recomandăm cetățenilor să sesizeze prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 orice situație de acest gen și să respecte indicațiile forțelor de ordine care gestionează aceste situații”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava

Nimeni nu știe cum au ajuns mistreții în oraș.