Jurnalistul sportiv Gheorghe Mazurașu, ales parlamentar în circumscripția majoritar românească din regiunea Cernăuți

Jurnalistul sportiv Gheorghe Mazurașu a câștigat alegerile parlamentare din circumscripția nr. 203 din Ucraina, zonă locuită majoritar de români.

Duminică, 21 iulie 2019, Gheorghe Mazurașu, reprezentantul partidului pro-prezidențial „Slujitorul poporului” (Sluga naroda), a fost ales deputat al poporului din Ucraina de către 27,04% dintre alegătorii circumscripției „românești” nr. 203 – raioanele Herța, Hliboca, Noua Suliță, Storojineț (parțial) și Sadagura (parțial), zone locuite de etnici români, dar și de ucraineni din regiunea Cernăuți – informează Agenția BucPress.

Gheorghe Mazurașu a acumulat 27,04% (18.425 de voturi), fiind urmat de candidatul partidului Platforma de Opoziție „Pentru Viață”, Mihai Jar, care a întrunit 18,88% (12.865 de voturi). Pe locul trei s-a situat Ion Semeniuc, un om de afaceri din raionul Noua Suliță, cu 11,92% (8.123 de voturi). Deputatul poporului de legislatura a VIII-a, Grigore Timiș, a ocupat locul 4, acumulând 7.923 de voturi – 11,63%. Încheie lista primilor cinci candidați Artur Muntean, consilier local din Cernăuți, care a fost votat de 10,99% din alegători (7.493 de voturi).

Gheorghe Mazurașu a candidat din partea partidului președintelui Volodimir Zelenski. Are 48 de ani și este de profesie jurnalist sportiv. A colaborat cu mai multe ziare și televiziuni ucrainene din Cernăuți. Actualmente administrează câteva site-uri sportive. Viitorul parlamentar s-a născut în satul românesc Pasat din ținutul Herței și a absolvit școala de cultură generală din satul Buda Mare.

Articolul precedentO femeie din județul Suceava a fost prinsă de polițiștii de frontieră cu aproximativ o suta de kilograme de chihlimbar VIDEO
Articolul următorIncendiu de proporții în localitatea Fântâna Mare, provocat de persoane fără adăpost VIDEO