Județul Suceava, pe locul al treilea în topul național al angajărilor

Județul Suceava se află pe locul al treilea la nivel național în funcție de numărul persoanelor angajate în primele șapte luni ale anului.

Județul Suceava se află pe locul al treilea la nivel național în funcție de numărul persoanelor angajate în primele șapte luni ale anului. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Pe de altă parte, rata șomajului în județ este de 5,31%.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat datele statistice pentru primele șapte luni ale anului. Conform situației prezentată de ANOFM, în județul Suceava până la sfârșitul lunii iulie a fost intermediată angajarea a 11.018 persoane. Suceava se clasează pe locul al treilea la nivel național în funcție de angajările intermediate de agențiile de ocuparea forței de muncă, după Timiș și București, cu câte 12 mii de încadrări.

Pe de altă parte, la sfârșitul lunii iulie în județul Suceava se înregistra o rată a șomajului de 5,31%. În total, în județ erau înregistrați 12.307 de șomeri, dintre care 5364 de femei. Doar 2677 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Suceava beneficiau de indemnizație de șomaj.

Articolul precedentA murit medicul veterinar Dănuț Susnovici, grav rănit într-un accident rutier
Articolul următorDepozit frigorific construit ilegal într-o zonă rezidențială