Depozit frigorific construit ilegal într-o zonă rezidențială

Un depozit frigorific a fost construit fără niciun fel de autorizație de construire într-o zonă rezidențială din Șcheia, județul Suceava.

Un depozit frigorific a răsărit din senin printre casele de pe strada Petru I Mușat din Șcheia. Din cauza vacarmului permanent provocat de instalațiile din clădire și de camioanele care se perindă permanent pe acolo, viața vecinilor s-a transformat într-un adevărat coșmar. Proprietar al clădirii se pare că este un oarecare Nicu Maciuc din localitate.

Conform informațiilor furnizate de instituțiile publice, construcția ilegală a fost depistată încă de la începutul anului. La 8 februarie 2018, doi inspectori de urbanism din Primăriei comunei Șcheia au constatat, în urma unui control de rutină, că pe strada Petru I Mușat se construiește o hală de depozitare deși în prealabil nu a fost obținută autorizația de construire.

Proprietarul halei, un oarecare Nicu Maciuc, a fost sancționat cu amendă de o mie de lei. Totodată, inspectorii de urbanism au dispus sistarea imediată a lucrărilor. Procesul verbal mai dispunea, în cazul în care ar fi fost îndeplinite condițiile, intrarea în legalitate a clădirii.

Conform Procesului verbal de control, stadiul lucrărilor la momentul verificării era: „s-au efectuat până la acest moment radierul, structura metalică și s-a început montarea pereților exteriori din panouri prefabricate”.

Procesul verbal de control și Procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției au fost semnate de Nicu Maciuc. Acesta a achitat în aceeași zi la Primăria Șcheia amenda de o mie de lei.

Articolul precedentJudețul Suceava, pe locul al treilea în topul național al angajărilor
Articolul următorVal de ironii după ce s-a cerut interzicerea Bucovina Rock Castle pentru satanism