Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru intervalul 25 mai, ora 13.00 – 25 mai, ora 23.00.  

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane.

Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…45 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtun[ pentru mai multe localități din județul Suceava. Avertizarea este valabilă până la ora 16.00 și vizează: Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Fundu Moldovei, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pojorâta, Dorna-Arini, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Crucea, Botoșana, Berchisesti, Sadova, Comănești, Capu Câmpului, Poieni-Solca, Ciprian Porumbescu.
Potrivit meteorologilor se vor semnala cantități de apă ce vor cumula în jur de 35 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice. Fenomene  asociate: intensificări trecătoare ale vântului.

Articolul precedentMirela Adomnicăi: Pe DN18 și pe centura Sucevei se lucrează „în ritm accelerat” FOTO
Articolul următorIcoana făcătoare de minuni de la Cacica, dusă la Iași pentru vizitat papei Francisc