Bărbatul de 42 de ani din comuna Vatra Moldoviței, care la începutul acestei săptămâni, a aruncat cu pietre în mocăniță și a tăiat cauciucurile mașinilor unor turiști a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta a stat ascuns timp de două zile în pădure.

În data de 17 iunie, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi de mecanicul mocăniței, iar ulterior prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat de 31 ani din municipiul București, cu privire la faptul că au găsit cauciucurile tăiate la mai multe autoturisme parcate în gara C.F.R. Moldovița.

La fața locului, au fost identificate patru autoturisme, despre care proprietarii acestora au declarat că în momentul în care s-au întors cu mocănița din cursa Argel – Moldovița au găsit cauciucurile tăiate. Păgubiții au mai declarat faptul că în parcare au fost găsite zece autoturisme cu anvelopele de la roata dreaptă față distruse, însă proprietarii au schimbat cauciucurile și au plecat.

Polițiștii au stabilit că bărbatul care a tăiat cauciucurile autoturismelor, în timp ce mocănița se întorcea de la Argel spre Gara Moldovița, a blocat calea ferată de mai multe ori cu mașina și a pus bolovani pe șine, iar trenul, în care se aflau și copii, a fost la un pas să deraieze.

Speriați, câțiva turiști au coborât din mocăniță și l-au pălmuit pe bărbat. Nervos, individul s-a deplasat în locul în care erau parcate mașinile acestora și a tăiat cauciucurile de la mai multe vehicule.

În momentul incidentului în vagoanele mocăniței s-au aflat aproximativ 200 de turiști.

Polițiștii au stabilit că autorul este bărbatul de 42 de ani, din comuna Vatra Moldoviței. Individul s-a sustras cercetărilor și timp de două zile(vineri și sâmbătă) s-a ascuns în zona montană a municipiului Câmpulung Moldovenesc. În cursul zilei de duminică, acesta a fost prins pe raza satului Argel.

„Suspectul a fost ridicat și condus la sediul Secției de Poliție Vama, unde a fost audiat. Ulterior pe numele său a fost emisă Ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 ore, iar prin intermediul escortei a fost transportat către I.P.J Suceava-Centru Arest, unde a fost încarcerat”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentVIDEO Șofer beat la volan urmărit și încătușat de polițiștii din Suceava
Articolul următorUn bărbat și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu căruța într-o râpă