Gospodărie distrusă de flăcări noaptea de Înviere în satul Costișa, comuna Frătăuții Noi, în urma unui incendiu pus intenționat.

 

 

 

 

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi, au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru stingerea flăcărilor.

 

 

 

 

„Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, iar la sosirea echipajelor ardeau puternic acoperișul și pereții casei, precum și anexele gospodărești, majoritatea construite din lemn și dispuse corp comun sau foarte apropiate între ele. De asemenea, exista pericolul de propagare la locuința învecinată”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Proprietara, în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat acesteia primul ajutor medical, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal Rădăuți, pentru investigații suplimentare.

În urma incendiului au ars acoperișul casei pe o suprafață de 120 mp, o anexă corp comun cu locuința pe 40 mp, acoperișul unei construcții corp comun (șură și grajd) pe 70 mp, o șură din lemn pe 40 mp, o anexă din lemn pe 40 mp, aparate electrocasnice, trei butelii de aragaz, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier și cereale. În incendiu a pierit o vacă. De asemenea, s-au degradat pereții casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

 

 

 

 

 

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

„Intervenția la fața locului s-a terminat după mai bine de șase ore, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, pereții grajdului și locuința învecinată”, a completat Alin Găleată.

Articolul precedentPovestea unui oraș verde gândită de o elevă din Dumbrăveni la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică FOTO
Articolul următorVIDEO Foresta Suceava – Știința Miroslava: 3-1