În perioada 22 – 26 aprilie a avut loc etapa națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică si aplicații practice, care s-a desfășurat în orașul Zalău, județul Sălaj. Au participat peste 280 de elevi, județul Suceava fiind reprezentat de 15 elevi din clasele V-VIII, cinci dintre ei fiind premiați.

„Printre aceștia se află și eleva Galan Beatrice din clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, care a obținut Mențiune la această competiție. Ea a obținut punctaj maxim la realizarea machetei unui oraș sau cartier urban alimentat electric și termic de la două centrale pe energie neconvențională”, a precizat Romeo Bolohan, profesor la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni.

În realizarea acestei machete Beatrice a folosit diverse tehnici de lucru, iar instituțiile și centralele neconvenționale au fost realizate astfel: Casa de Cultură din Zalău a fost realizată din jumatate de farfurie din plastic, iar centrala eoliana a fost realizată dintr-un pahar din plastic și o bucată de hârtie. Spitalul acestei machete a fost realizat din două cutii de chibrituri suprapuse , iar spațiul verde a fost realizat din hartie creponată de culoare verde. Panoul solar a fost acoperit cu hartie argintie amplasat vis-a-vis de școală pentru a alimenta această instituție cu căldură și curent elecrtic.

„Eleva olimpică s-a pregătit pentru toate etapele competiției încă de la începutul noului an școlar și apreciază că și-a împlinit un vis cu acest premiu la faza pe țară, obținut la categoria claselor a opta. Lupta a fost strânsă, iar în urma probelor teoretice și practice, Beatrice și-a împlinit încă un vis, înainte de a ajunge la liceu, acela de a fi olimpică la nivel național. Bravo, Beatrice!”, a completat Romeo Bolohan.

Articolul precedentVIDEO Polițiști atacați cu toporul într-un sat din Suceava. Mascații au intervenit în forță și au tras focuri de armă
Articolul următorIncendiu provocat intenționat la o gospodărie din Costișa FOTO