Garda Forestieră Suceava a făcut cercetări în cazul mașinii fotografiată circulând în spatele unui camion cu bușteni

Garda Forestieră Suceava a făcut cercetări în cazul mașinii care a fost fotografiată în timp ce circula în spatele unui camion cu bușteni.

Într-o postare din 29 mai 2019, pagina de Facebook denumită „STOP Defrișărilor” publică fotografia unui autovehicul al Gărzii Forestiere Suceava în spatele unui camion care transportă material lemnos, sugerând că personalul silvic escorta un transport ilegal și că este vorba de un caz de corupție. În fotografia publicată nu se vede numărul camionului care transportă material lemnos și care, corelat cu ora și locul fotografierii, ar fi permis cititorilor, prin aplicația Radarul Pădurilor, să discearnă dacă era sau nu un transport ilegal de lemn.

„Conducerea Gărzii Forestiere Suceava a verificat informația furnizată și a constatat că echipajul silvic efectua o acțiune comună cu lucrători de poliție și se afla pe traseul stabilit pentru revenirea din această acțiune. Transportul respectiv de material lemnos poseda documentele legale de însoțire pentru toată cantitatea de material lemnos, nu era posibil să fi fost al doilea transport cu aceleași avize de însoțire, iar verificarea acestei situații s-a făcut prin interogarea sistemului informatic”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda Forestieră Suceava.

Amenzi aplicate și lemn și cherestea confiscate de echipajul din mașina fotografiată

În comunicatul de presă se mai menționează că în ziua precedentă publicării fotografiei, echipajul Gărzii Forestiere Suceava a verificat în zonă o altă sesizare a aceluiași utilizator, sesizare care nu s-a confirmat.

Garda Forestieră Suceava mai menționează că în cele două zile menționate în postare, echipajul din autovehiculul menționat a confiscat fizic două transporturi de material lemnos, respectiv 7,5 metri cubi de cherestea și 17,4 metri cubi de buștean rășinoase, și a aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

„Ne-am dori să verificăm cât mai multe transporturi de material lemnos și să fim fotografiați făcând asta pe fiecare drum forestier sau public din județ. Din păcate, resursele disponibile ne fixează anumite limite. Mulțumim pentru atenționări, ne ajută în managementul activității. Am prefera însă ca acestea să fie făcute cu bună intenție și responsabilitate”, a menționat șeful Grăzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Articolul precedentAproape 5.500 de candidați susțin examenul de Bacalaureat în județul Suceava
Articolul următorPatru focuri de armă după contrabandiști de țigări, la Straja