Aproape 5.500 de candidați susțin examenul de Bacalaureat în județul Suceava

La sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat în județul Suceava s-au înscris 5.456 de elevi, dintre care 556 din seriile anterioare de absolvenți.

Conform Calendarului Examenului Naţional de Bacalaureat 2019, aprobat prin Ordinul Ministerului Educației Naționale Nr. 4830/ 2018, probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale pentru sesiunea din vară a examenului se desfăşoară în perioada 3-13 iunie 2019.

Proba A s-a desfășurat în perioada 3-4 iunie, proba B are loc în intervalul 5-6 iunie, proba C în zilele de 12 și 13 iunie, iar proba D este rogramată pentru 7,10 și 11 iunie.

În total, în județul Suceava s-au înscris 5.456 de elevi, dintre care 4.900 din seria actuală și 556 de absolvenți din seriile anterioare.

La primele patru probe, cele de competențe lingvistice și digitale, centre de examen sunt 40 de licee de stat și particulare din județ. Singurele licee care nu sunt centre de examen sunt Liceul Teoretic „Moldova” Suceava, Liceul Tehnologic „Moldova Suceava”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Suceava, Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt – Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Liceul „Natanael” Suceava. Cele cinci unități de învățământ menționate au fost arondate la licee de stat din cauza numărului mic de candidaţi.

Articolul precedentGabriela Mihai, consilier județean PSD, numită adjunct al șefului IȘJ Suceava
Articolul următorGarda Forestieră Suceava a făcut cercetări în cazul mașinii fotografiată circulând în spatele unui camion cu bușteni