Fostul primar al comunei Udești, cinci ani și două luni de închisoare cu executare

Săvel Botezatu, fostul primar al comunei Udești din județul Suceava, a fost condamnat la cinci ani și două luni de închisoare cu executare într-un dosar cu prejudiciul de un milion de lei.

Dosarul în care a fost judecat fostul primar al comunei Udești, Săvel Botezatu, a fost instrumentat de procurorii DNA Suceava. Săvel botezatu a primit câte doi ani pentru două fapte de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi un an pentru instigare la influenţarea declaraţiilor și un an pentru săvârşirea infracţiunii de influenţare a declaraţiilor, șase luni de închisoare pentru instigare la sustragere sau distrugere de înscrisuri și doi ani și opt luni pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite și a rezultat o pedepasă cu închisoare de cinci ani și două luni.

Avocatul Dorin Andronic, condamnat cu suspendare

În aceași dosar, casiera comunei Udești, Marinela Borza, a fost condamnată la doi ani și șase luni de închisoare în regim de detenţie, iar avocatul Dorin Andronic a primit o condamnare de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu. În acest caz, prejudiciul estimat de procurorii DNA se ridică la peste un milion de lei, prejudiciu care va fi recuperat de la Săvel Botezatu și Marinela Borza.

Pedepsele pronunţate pe fond de Curtea de Apel Suceava pot fi contestate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Articolul precedentAproape 50 de noi cazuri de rujeolă, în ultimele cinci zile
Articolul următorAeroportul Suceava a înregistrat pasagerul cu numărul 200.000 din acest an