Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a înregistrat sâmbătă, 6 iulie, pasagerul 200.000 din acest an, cu o lună mai devreme față de anul trecut.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În anul 2018, pasagerul cu numărul 200.000 a fost înregistrat în data de 5 august.

„La finalul primului semestru numărul de pasageri a crescut cu 19,93% comparativ cu semestrul I 2018, iar până la finele anului în curs estimăm că peste 400.000 de pasageri vor tranzita terminalul Plecări/Sosiri al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

În momentul de față de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, operează zboruri regulate companiile Tarom și Wizz Air.

Compania Tarom operează 13 zboruri pe săptămână, spre București. Compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra-Luton, 5 zboruri săptămânale spre Milano-Bergamo, trei zboruri săptămânale spre Memmingen-München Vest și Roma-Ciampino precum și două curse spre Bologna. Pentru aceste curse gradul de încărcare este de peste 90%.

„Gradul de încărcare la cursele de vacanță este de peste 80%, situându-se pe trend crescător având în vedere că urmează lunile de vârf ale sezonului turistic de vară.  Pasagerii care aleg zborurile de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava provin din județul nostru dar și din județe limitrofe sau mai îndepărtate cum ar fi Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Bistrița, Mureș și Vrancea. Avem de asemenea pasageri și din afara granițelor, din Ucraina și din Moldova”, a completat Flutur.

Articolul precedentFostul primar al comunei Udești, cinci ani și două luni de închisoare cu executare
Articolul următorTrenuri anulate complet sau scoase din circulație în week-end-uri, de săptămâna viitoare