Festivalul Luminii, sâmbătă, în parcul central din Suceava

Cercetașii suceveni organizează sâmbătă, 8 iunie, în parcul central din municipiul Suceava, ediția a cincea a Festivalului Luminii.

Sub motto-ul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte” sâmbătă, 8 iunie 2019, în Parcul Central din municipiul Suceava va avea loc Festivalul Luminii-ediția a V-a, un eveniment organizat de Centrul Local “Ținutul Fagilor” Suceava – Filiala Organizației Naționale “Cercetașii României”. Pentru cercetaşi, Festivalul Luminii este unul dintre modurile prin care oferă ceva înapoi comunităţii pentru sprijinul pe care îl primesc. În acelaşi timp, modul de organizare al festivalului contribuie la atingerea obiectivelor educaţionale pe care organizaţia le are pentru membrii săi.

Începând cu ora 15.00 și până la ora 23.00, sucevenii de toate vârstele sunt așteptați să participe la ateliere diverse, pregătite de cercetaşi. Vor putea intra în Ținutul Jocurilor sau vor cânta alături de cercetași. De asemenea în cadrul activității „Ți-au rămas mici cărțile”, cei prezenți vor avea ocazia să procure cărți în care sunt strecurate mesaje de către elevii care le-au donat în cadrul proiectului cu același nume, derulat în șapte școli din municipiul Suceava. Scopul acestui proiect este de educa elevii în spiritul prețuirii cărților și a petrecerii de timp liber de calitate. Cele aproximativ cinci mii de „Gulguțe fericite”, care vor ascunde propriile fericiri și dorințe, vor fi aprinse începând cu ora 21.30 ca în fiecare an, cu ajutorul vizitatorilor, implicați în activitatea de aprindere a lor și de amplasare în perimetrul parcului.

Accesul la eveniment este liber, Festivalul Luminii fiind o ocazie de a deveni Prietenii cercetașilor sau de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, cât şi adulţii.

Articolul precedentUn tânăr a fost arestat, după ce a violat o adolescentă pe un drum forestier
Articolul următorTermenul pentru finalizarea șoselei de centură rămâne 17 septembrie