Doi suceveni au fost reținuți la Constanța după ce au fost prinși transportând țigări de contrabandă în valoare de aproape 25.000 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au oprit în trafic, duminică, pe raza județului Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 30 și 35 de ani, domiciliați pe raza judeţului Suceava, despre care existau date și informații că sunt implicați în activităţi de contrabandă cu țigări.

Sucevenii au fost duși la sediul Gărzii de Coastă.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă, în două compartimente special amenajate, unul situat în bara de protecție spate și unul între bancheta locurilor din spate și portbagaj, cantitatea totală de 2.487 pachete cu țigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În data de 17 ianuarie, în urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Mangalia, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării, cantitatea totală de 4.920 pachete cu țigări de contrabandă, diferite mărci, evaluate la 54.100 lei.

În total, au fost ridicate în vederea confiscării 7.407 pachete țigări de diferite mărci, evaluate la 78.970 lei și a fost indisponibilizat autoturismul sucevenilor

În cauză sunt cercetaţi trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 37 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru suceveni au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPortretul, nou spectacol intrat în producție la Teatrul Municipal Suceava
Articolul următorUn bătrân a murit în incendiul care i-a cuprins casa VIDEO