Un barbat de 85 de ani și-a pierdut viața după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a avut loc în noaptea de luni spre marți în cartierul Mănăstioara, din orașul Siret.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul casei și două anexe gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Din nefericire, după localizarea flăcărilor, pompierii militari au găsit în interiorul locuinței trupul neînsuflețit al proprietarului.

În urma incendiului au ars acoperișul casei pe 60 mp, anexele din lemn pe zece mp, acoperișul comun al grajdului și al șurii, circa opt tone de furaje și bunuri casnice. S-au degradat pereții casei și bunuri din interior.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat.

O altă tragedie s-a petrecut luni noapte în satul Valea Putnei, comuna Pojorâta. O bătrână de 82 de ani suferit un infarct după ce gaterul i-a fost cuprins de flăcări.

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului. În momentul în care echipajele au ajuns la fața locului,  ardeau trei construcții anexe (toate din lemn), cu pericol de propagare la halele de prelucrare primară a lemnului și la clădirile învecinate. Incendiul a fost lichidat după aproximativ cinci ore și au ars cele trei anexe din lemn pe aproximativ 300 mp, circa 20 metri cubi lemn de foc, cinci metri cubi de cherestea și altele. S-au degradat învelitoarea din tablă a anexelor, 24 de paleți de vată minerală și instalația electrică.

Incendiul a izbucnit dintr-o magazie anexă, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat restul clădirilor anexe ale societății, două hale de prelucrare primară a lemnului, utilaje pentru debitarea materialului lemnos și altele.

„Pe timpul intervenției, o femeie în vârstă de 82 de ani a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către echipajele SMURD și SAJ, femeia a fost declarată decedată”, a precizat Alin Găleată.

Articolul precedentDoi suceveni au fost reținuți la Constanța după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă VIDEO
Articolul următorUrmărit de poliție un sucevean și-a abandonat mașina și a luat-o la fugă printre blocuri