Doi copii de șase și nouă ani au adunat saci de gunoaie de pe o stradă din Vatra Dornei

Sătui de gunoiul pe care îl văd zilnic în drumul spre școală, doi frați din municipiul Vatra Dornei au decis să facă singur curățenie în cartier.

Georgian Frățiloiu are șase ani, iar fratele lui Andrei are nouă ani. Cei doi locuiesc pe strada Todireni din municipiul Vatra Dornei. Băieții s-au gândit că ar putea da o lecție de bun simț celor mari și au reușit.

„Sâmbătă, 23 martie 2019, au mers la străbunicul lor, rugându-l să le dea niște saci pentru că vor să facă curat pe stradă. Au reușit să strângă în câteva ore patru saci de gunoaie aruncate pe marginea drumului și așa plin de gropi și bălți care ne duc cu gândul la un cătun din Evul Mediu, nicidecum la o stradă dintr-un municipiu ce are pretenția de a se numi Perla Bucovinei

Este de-a dreptul jenant ca doi copii să își sacrifice o zi de joacă pentru a strânge gunoaiele aruncate de cei mari, dar și o lecție pe care fiecare dintre noi ar trebui să o învățăm de la cei mai mici dintre noi. Dacă ei au ales din propria inițiativă să facă curățenie pe drumul public, noi de nu putem alege să păstrăm măcar ceea ce ei au reușit să facă?”, scrie Monitorul de Dorna.

Articolul precedentVIDEO Zona de agrement Tătărași, redechisă în prezența sucevenilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie
Articolul următorÎn doar trei luni polițiștii au emis peste 40 de ordine provizorii de protecție