Contrabandiștii care cărau 4.200 pachete cu țigări au fost prinși după ce polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au observat, în cursul zilei de luni, în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau prin apa pârâului Laura către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Oamenii legii au acționat pentru reținerea celor doi, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reținut doi bărbaţi, I.G., de 43 de ani, şi S. I. de 41 de ani, de cetăţenie română, ambii domiciliaţi pe raza județului Suceava.

Totodată, la fața locului au fost descoperite mai multe colete  care conțineau cantitatea de 4.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Articolul precedentUn bărbat a ajuns la spital după ce și-a scăpat drujba pornită peste o mână
Articolul următorCei doi frați care au adunat saci de gunoaie de pe o stradă din Vatra Dornei, consilieri onorifici ai ministrului Mediului FOTO