Directorul medical al Spitalului Județean Suceava, dr. Mircea Macovei, a declarat vineri că senatorul PSD Virginel Iordache a făcut presiuni asupra medicilor pentru a fi transferat cu elicopterul, amenințându-i cu intervenții la Ministerul Sănătății.

Mircea Macovei a precizat că Virginel Iordache s-a prezentat în UPU Suceava în data de 14 mai, pentru febră și dureri articulare. Ulterior, senatorul PSD a fost internat pe secția Boli Infecțioase și în data de 16 mai acesta a refuzat continuarea tratamentului în Spitalul Județean Suceava, solicitând transferul la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Astfel, s-a avizat transferul pacientului cu o ambulanță. Potrivit directorului medical, Virginel Iordache a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul.

„Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngrijirilor și tratamentului propus. Decizia medicului curant a fost efectuarea transferului cu o ambulanță, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul. Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății. Pacientul are dreptul să-și aleagă medical curant, iar decizia de transfer cu elicopterul a fost efectuată sub presiunea demnitarului. Pacientul se tranferă cu elicopterul la Institutul Matei Balș din București, unde se confirmă diagnosticul de endocardită, se continuă și se completează tratamentul inițiat în serviciul nostru.Spitalul Județean Suceava se delimitează de interferențele din  zona politicului”, a declarat  Mircea Macovei.

De cealaltă parte, Virginel Iordache susține că nu a făcut presiuni și că medicul care îl avea în grijă a făcut toate demersurile pentru ca el să fie să fie transferat cu elicopterul la București.

„… Evident miercuri am fost internat la secția de infecțioase, mi s-a făcut un tratament și mai multe investigații, dar starea mea de sănătate se degrada continuu. Eram suspect de meningită, de o enteroviroza sau o infectie cu mycoplasma și de multe altele pe care nu are rost sa le înșir. Noaptea de miercuri spre joi a fost cumplită. Febra a crescut , transpirații puternice si dureri de cap incredibile.Joi dimineața la vizită ii relatez toate aceste simptome medicului care mă îngrijea și am avut o discuție sinceră cu domnia sa. Mi s-a spus clar ca este o boala infecțioasă, că observâ că starea mea s-a înrăutățit ( slabisem 4-5 kg in trei zile), că in urma hemoculturilor nu se reușise sa se izoleze nimic. Si crede că ar fi bine să fac puncții lombare pentru a elucida enigma meningitei. Pentru ca nu aveam celelate semne specifice meningite, am refuzat punctiie( bine am făcut). La întrebarea mea ce să fac, în aceste condiții, domnia sa mi-a spus ca poate ar fi mai bine, sa încercam un transfer la o clinică universitară de specialitate, unde exista o mai mare varietate a metodelor de investigație. Nu s-a pus nicio clipă problema de lipsa de profesionalism, de lipsă de deontologie profesională din partea medicilor și a personalului medical din cadrul Spitalului din Suceava. Ba dimpotrivă tot personalul a dat dovadă de disponibilitate, de profesionalism dar atât s-a putut face la Suceava. Nu am refuzat niciun demers medical ( cu excepția celui menționat), nu am pus la îndoială niciun moment capabilitatea medicilor din Spitalul Județean Suceava.In urma demersurilor făcute de medicul ce mă îngrijea, am primit acordul transferului de la Suceava la Spitalul de boli infecțioase „Matei Balș” din București, iar mijlocul de transport nu putea fi altul, decât salvarea sau elicopterul, deoarece transportul trebuia sa se facă sub supraveghere medicală. Dată fiind starea sănătății mele faptul ca salvarea ar fi făcut cel puțin 6-7 ore pana la București s-a hotărât sa fiu transferat cu elicopterul in condițiile in care vremea o permitea și elicopterul disponibil. Lucru cu care am fost de acord. Precizez ca nu am dat niciun telefon, nu am vorbit cu nimeni despre transportul meu, lucruri care pot fi verificate cu ușurintă. De toate aceste aspecte s-a ocupat medicul care mă trata și care a fost mai mult decât corect cu mine. Medicul nu a tratat senatorul ci pacientul, alegând cele mai optime metode pentru a-i conserva starea de sănătate. Din aceste motive dar și din altele ii multumesc din tot sufletul și ii voi rămâne profund recunoscător.La Spitalul „Matei Balș” am fost supus unor ample investigații in urma cărora mi s-a pus diagnosticul de endocardită infecțioasă. O boală pe care nu o doresc la nimeni”, a scris Virginel Iordache pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Senatorul transportat cu elicopterul ar fi amenințat medicii, susține managerul Spitalului Județean Suceava

 

Articolul precedentTehnici de autoapărare și de acordare de prim-ajutor la USV FOTO
Articolul următorAdăpost de animale cuprins de flăcări, în municipiul Suceava VIDEO