Dezastru la Matematică la simularea Evaluării Naționale în școlile din Suceava

Două treimi dintre elevii din județul Suceava au picat proba Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale, iar o treime au picat testul la Limba Română.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat rezultatele la simularea Evaluării Naționale în școlile din județ. Examenul a fost susținut de elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

La clasa a VIII-a, la proba de Limba și Literatura Română au fost prezenți 6.910 elevi, dintre care 71,99% au obținut note peste 5. Nota maximă a fost obținută de opt elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus, Şcoala Gimnazială „Petru Comărnescu” Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos, Şcoala Gimnazială Valea Moldovei, Şcoala Gimnazială „I. G. Sbiera” Horodnic de Jos și Şcoala Gimnazială Nr. 2 Horodnic de Jos.

Rezultatatele au fost în schimb dezastruoase la Matematică. Dintre cei 6.883 de elevi prezenți doar 38,77% au reușit să obțină note peste 5. 662 de elevi nu au reușit să facă nici măcar un punct peste cel din oficiu, 1.581 au luat note între 2 și 2,99, iar 1.244 de elevi au fost notați între 3 și 3,99, iar note între 4 și 4,99 au primit 727 de elevi.

Pe de altă parte, 11 dintre elevii de clasa a VIII-a au reușit obțină nota 10 la Matematică. Este vorba despre doi elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava și câte un elev de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Lovinescu” Rădăşeni, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Onciul” Straja și Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

La clasa a VII-a, rezultate mai slabe la Limba Română, dar mai bune la Matematică

La clasa a VII-a, proba de Limba și Literatura Română a fost susținută de 6.741 de elevi, dintre care 69,73 au obținut note peste cinci. Patru elevi au obținut nota maximă. Testul la Matematică a fost susținut de 6.695 de elevi, dintre care au promovat 42,52%. Nota 10 a fost obținută de elevi.

Articolul precedentStudenții de la Poliție Locală, vizită la IPJ Suceava
Articolul următorForesta Suceava – CSM Râmnicu Sărat: 2-1