Studenții de la Poliție Locală, vizită la IPJ Suceava

Studenții de la noul program de studii Poliție Locală din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au vizitat Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Studenții din anul II de la programul de studii Poliție Locală din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava se pregătesc cu pași mari și siguri să-și înceapă cariera. Așteptat cu emoție atât de studenți,  cât și de comunitatea academică a USV, programul de studii Poliție Locală a fost aprobat din toamna anului 2017, înregistrând un număr impresionant de cereri de înscriere din partea tinerilor atrași de posibilitatea unei cariere în domeniu. După mai bine de un an de studiu intensiv, prima generație a studenților de la Poliție Locală îmbracă acum uniforma de „Student Poliție Locală”.

La 20 martie, studenții din anul II au pășit pragul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub îndrumarea lect. univ. dr. Cucoreanu Cristian. Gazdele studenților au fost comisarul șef Buga Adrian, comandantul IPJ Suceava, și comisarul șef Epureanu Ionuț, purtătorul de cuvânt.

Vizita studenților a fost un prilej inedit pentru a intra în contact cu un personal calificat în prezervarea ordinii de drept, precum și prevenirea pericolului antisocial. Polițiștii le-au prezentat studenților principalele structuri de specialitate, atenția acestora fiind captată de Serviciul Criminalistic și Serviciul de Acțiuni Speciale. Inspectorul principal Ceobanu Andrei le-a prezentat studenților modalitățile de cercetare a câmpului infracțional și principalele atribuții pe care le are un polițist ajuns primul la fața locului, imediat după momentul săvârșirii unei fapte penale.

Articolul precedentTerenuri de sport și zonă de agrement pe malul râului Suceava
Articolul următorDezastru la Matematică la simularea Evaluării Naționale în școlile din Suceava