Dacă te-ai întrebat ce se poate întâmpla cu părul tău dacă nu-l speli o săptămână, acum ai răspunsul. Specialiștii spun că cheia este „să-ți asculți părul și scalpul”. Când vine vorba de spălarea părului, nu există reguli stricte. Totul se rezumă la ceea ce funcționează pentru tine. 

Majoritatea oamenilor spun că își spală părul o dată la două zile. Spălarea la fiecare două până la trei zile poate fi perfect adecvată și chiar benefică pentru anumite tipuri de păr. Dacă și tu ai un astfel de program de spălare, s-ar putea să te întrebi ce se întâmplă când trece mai mult între șamponări.

Ce se poate întâmpla cu părul tău dacă nu-l speli o săptămână

Steven Line, medic și reprezentant al Asociației Americane de Cosmetică spune că pot exista atât beneficii, cât și consecințe ale renunțării la spălarea părului timp de o săptămână, în funcție de tipul tău de păr și de starea scalpului.

„În general, cel mai bine este să-ți asculți părul și scalpul și să-ți speli părul după cum este necesar. Pentru unii oameni, asta poate fi în fiecare zi. Pentru alții, poate fi o dată pe săptămână”, a declarat el pentru Best Life. Află de mai jos ce se poate întâmpla cu părul tău dacă nu-l speli o săptămână.

Uleiurile naturale îți vor hrăni părul

Potrivit Line, primul lucru pe care probabil îl vei observa dacă nu speli părul timp de o săptămână este o creștere semnificativă a cantității de uleiuri din păr. „Când nu îți speli părul în fiecare zi, scalpul are șansa să-și producă uleiurile naturale”, explică el. „Aceste uleiuri, cum ar fi sebumul, pot hidrata și hrăni părul, făcându-l să pară mai sănătos și mai strălucitor”.

Ca rezultat, probabil vei observa unele modificări în textura părului. Unele pot fi o binecuvântare sau un blestem, în funcție de tipul de păr. „Pentru cei cu păr creț sau ondulat, a nu se spăla atât de des poate ajuta la îmbunătățirea texturii lor naturale. Uleiurile naturale pot ajuta la definirea și îmblânzirea frizz-ului. Acest lucru duce la un aspect mai definit și mai elastic”, spune Line. Totuși, el menționează că, dacă ai un scalp gras, nespălarea părului poate provoca o acumulare de uleiuri. Acestea î pot face să pară gras și murdar.

Firele tale pot deveni mai puternice

Părul se poate rupe din mai multe motive: căldură, coafare, dietă, stres. Line spune că șamponarea frecventă este un alt vinovat comun din spatele deteriorării și ruperii părului.

„Spălarea frecventă a părului poate elimina uleiurile sale naturale, lăsându-l uscat și predispus la rupere”, spune Line. „Spălând părul mai rar, îi permiți să rețină mai multe uleiuri naturale, ceea ce poate ajuta la reducerea ruperii”.

Este posibil să observi o acumulare de produse

Spălarea părului la un interval mai mare de timp poate fi în favoarea ta dacă nu folosești de obicei produse de styling. Cu toate acestea, „dacă utilizezi produse de păr precum gel sau spumă, renunțarea la spălare timp de o săptămână poate duce la o acumulare de produs pe scalp și păr”. „Acest lucru poate îngreuna părul, făcându-l să pară plictisitor și lipsit de viață”.

Articolul precedentȘofer drogat, pe străzile din Gura Humorului
Articolul următorAlimentele care te ajută să slăbești și care au calorii negative