Pentru ca organismul să funcționeze optim și să te ajute să îndeplinești sarcinile zilnice, acesta are nevoie de hrană sănătoasă, bogată în vitamine și minerale. În plus, nu uita, hidratarea organismului joacă un rol la fel de important pentru sănătatea ta.

Alimentele oferă organismului o varietate de nutrienți, inclusiv trei categorii principale care furnizează energie sub formă de calorii: carbohidrați, grăsimi și proteine, potrivit Healthline.

Salata verde

Asigură-te că ai în plan să consumi cât mai des salata verde. Acesta este un aliment desăvârșit, versatil, care se poate integra în orice meniu. Salata verde este incredibil de hrănitoare și are cantități considerabile de fibre.

De asemenea, salata verde conține și acid folic, alături de vitamina B. O sută de grame de salată verde conțin doar 15 calorii. Așadar, vei consuma aceste calorii în timp ce mesteci frunzele de salată, scrie Healthshots.

Castraveții

Catraveții sunt alimente cu calorii negative pentru că au aproximativ 16 pe suta de grame. Aceștia sunt extrem de hrănitori și au un conținut ridicat de vitamine și minerale.

De asmenea, castraveții sunt bogați în electroliți, iar în zilele călduroase pot fi folosiți pentru a te răcori.

Merele

Merele sunt fructe gustoase, cu aproximativ 50 de calorii la suta de grame. Sunt bogate în fibre și au capacitatea de a combate senzația de foame din timpul zilei. Merele abundă în pectină, un fel de fibre solubile care favorizează reducerea greutății și eliberează treptat zahărul pentru a ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Zucchini

Un aliment cu doar 18 calorii la 100 de grame de produs, dovlecelul ajută organismul să își regleze echilibrul intestinal. De asemenea, are capacitatea de a hidrata corpul și este o variantă excelentă dacă vrei să îl integrezi într-o dietă pentru a pierde în greutate.

Articolul precedentDe câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul?
Articolul următorCodul Rutier a fost modificat