Curtea Domnească ar putea fi restaurată de Institutul Național al Patrimoniului

Institutul Național al Patrimoniului și-a anunțat intenția de a include Curtea Domnească din Suceava în Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice.

Prin includerea în programul național se va asigura finanțare atât pentru proiectarea cât și pentru execuția lucrărilor de restaurare. Intenția Institutului Național al Patrimoniului a fost exprimată printr-o scrisoare primită săptămâna aceasta de Primăria Suceava. „Am dat răspuns afirmativ”, a menționat primarul Ion Lungu.

Un studiu anterior realizat de Primăria Suceava concluziona că pentru reabilitarea Curții Domnești ar fi necesară o investiție de aproximativ 17 milioane de euro.

Construcţiile din complexul care formează Curtea Domnească au fost edificate pe parcursul secolelor XIV – XV, fiind începute în timpul domniei lui Petru I Muşat, continuate de Alexandru cel Bun, iar în timpul domniei lui Ştefan cel Mare au fost refăcute din piatră şi cărămidă.

Articolul precedentCodul galben de inundații prelungit până vineri seară
Articolul următorDSU a calculat costul transferului senatorului PSD Virginel Iordache cu elicopterul de la Suceava la București