Codul galben de inundații prelungit până vineri seară

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit avertizarea cod galben de inundații în județul Suceava până vineri, 7 iunie, la ora 16.00.

Conform avertizării Cod Galben emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor sunt vizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

În județul Suceava sunt vizate bazinul superior al râului Bistrița și afluenții din bazinul mijlociu şi inferior, bazinul superior al râul Moldova și afluenții din bazinul mijlociu şi inferior, bazinul superior al râului Suceava și afluenţii mici ai Siretului.

Conform INHGA, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă

Articolul precedentGoian refuză Foresta. Război al declarațiilor între fostul internațional și președintele Andrei Ciutac
Articolul următorCurtea Domnească ar putea fi restaurată de Institutul Național al Patrimoniului