DSU a calculat costul transferului senatorului PSD Virginel Iordache cu elicopterul de la Suceava la București

Departamentul pentru Situații de Urgență a comunicat oficial cât a costat transferul senatorului Virginel Iordache cu elicopterul de la Suceava la București.

Transportul cu elicopterul către Bucureşti, de la Suceava, pentru senatorul PSD Virginel Iordache a costat 4.400 de euro, arată Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, precizând că o oră de zbor costă în jur de 1.100 de euro. Senatorul a fost internat cu dureri de cap, diaree și vărsături, fiind diagnostica cu endocardită.

„Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iaşi-Suceava-Bucureşti-Iaşi a fost de 4 ore şi 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic şi un asistent”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de secretarul de stat Raed Arafat, pentru Mediafax.

La un calcul simplu, transportul senatorului PSD Virginel Iordache, de la Suceava la Bucureşti cu elicopterul pentru enteroviroză, a costat uşor peste 4.400 de euro.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislaţia privind Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, solicitările de transfer pe cale aeriană din judeţul Suceava sunt transmise către dispeceratul UPU-SMURD din cadrul Centrului Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă, iar persoana căreia îi revine întreaga responsabilitate de a informa cu privire la starea pacientului, pentru justificarea transferului aerian, este medicul care face solicitarea.

„După aceasta, medicul din dispecerat stabileşte daca un caz poate fi transferat pe cale aeriană, după informarea prealabilă a medicului şef UPU-SMURD, iar întreg dosarul cazului este transmis către Punctul de Operare Aeromedicală care poate efectua misiunea”, mai spune DSU.

Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la Bucureşti de la Suceava, acuzând dureri de cap, ameţeală şi diaree. Senatorul a fost consultat şi i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul în Capitală.

Articolul precedentCurtea Domnească ar putea fi restaurată de Institutul Național al Patrimoniului
Articolul următorAdolescent accidentat grav în timp ce se deplasa pe bicicletă