Curs postuniversitar despre protecția datelor cu caracter personal, la USV

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava anunță lansarea unui curs postuniversitar de formare pentru profesia de responsabil pentru protecția datelor cu caracter personal.

Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, pe parcursul a nouă săptămâni, un curs postunivesitar de formare pentru profesia de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal. Cursul, constând în prelegeri, analize, studii de caz, este programat să înceapă pe 18 martie 2019. Programul postuniversitar se adresează absolvenților de învățământ superior cu diplomă de licență, care doresc să dobândească cunoștințe în ceea ce privește conformitatea cu Regulamentul European nr. 2016/679 și exercitarea unei profesii de viitor, cea de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.

Cursul organizat de Facultatea de Drept și Științe Administrative este autorizat de Ministerul Educației Naționale.

Disciplinele cursului postuniversitar sunt: Dreptul la viață privată. Repere europene și naționale; Drepturile persoanei vizate; Metode, instrumente și operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal; Elemente de etică profesională; Relația cu Autoritatea Națională; Responsabilul cu protecția datelor – drepturi și obligații; Operatorul și persoana împuternicită de operator. Toate aceste cursuri vor fi predate de cadre didactice universitare și experți în domeniul protecției datelor personale.

Înscrierile la acest curs se desfășoară în perioada 18 februarie – 15 martie 2019. Actele necesare la înscriere sunt: fișa de înscriere; diploma de licenţă în original sau copie certificată pentru conformitatea cu originalul; copie după certificatul de căsătorie; copie după certificatul de naștere.

Tariful este de 2900 lei, care se poate achita prin ordin de plată sau la casieria Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Articolul precedentExpoziție dedicată martirilor din temnițele comuniste, la Muzeul de Istorie Suceava
Articolul următorPanică într-un bloc de garsoniere după ce un tânăr și-a incendiat locuința FOTO