Expoziție dedicată martirilor din temnițele comuniste, la Muzeul de Istorie Suceava

O expoziție intinerantă dedicată martirilor români din temnițele comuniste va fi deschisă la Muzeul de Istorie din Suceava.

În perioada 14 -21 februarie 2019, la Muzeul de Istorie va fi deschisă expoziția itinerantă Caravana Eroilor, despre martirii români din temnițele comuniste, organizată de Asociația Ortodoxia Tinerilor, Platforma Civică împreună, Asociația Bucovina Profundă, Parohia Tișăuți, Asociația Brațe pentru cer și Muzeul Bucovinei.

Cu această ocazie se deschide și o expoziție de icoane pe sticlă și cusături cu motive tradiționale, realizate de copii și tineri, participanți la atelierele practice din cadrul Taberei din pridvorul satului, organizată de parohia Tișăuți, sub binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Bucovinei.

În cadrul aceleiași manifestări, duminică, 17 februarie 2019, ora 17.00, în sala de conferințe de la Muzeul de Istorie, va avea loc simpozionul cu tema Comunismul: cea mai mare traumă în familia neamului românesc și premiera filmului documentar Viața părintelui Justin Pârvu.

Articolul precedentUn bărbat din Solca s-a ales cu dosar penal pentru că nu și-a prelungit permisul de port-armă
Articolul următorCurs postuniversitar despre protecția datelor cu caracter personal, la USV