Cod galben de inundații pe râurile Suceava și Moldova până luni dimineață

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis cod galben de inundații pentru râurile Suceava și Moldova.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis, duminică seară, o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate Cod Galben începând cu ora 18.00 până luni dimineață, la ora 9.00. Sunt vizate râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, bazinul superior și afluenții din bazinul mijlociu și inferior, și Moldova, bazin superior și afluenții din bazin mijlociu și inferior

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Articolul precedentProiect al unui ordin de relocare în regim de urgență a ursoaicei cu pui de la Câmpulung, publicat de Ministerul Mediului
Articolul următorGospodării inundate la Mironu și Vatra Dornei VIDEO