Un polițist aflat în timpul liber a reușit să-l prindă pe unul dintre autori, ajungându-se astfel și la ceilalți doi. Cei trei tineri s-au ales cu dosare penale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în după-amiaza zilei de vineri, în jurul orelor 16.00, bărbatul de 90 de ani a plecat la plimbare, spre piața agroalimentară George Enescu, din municipiul Suceava, având asupra sa suma de aproximativ 4.000 lei. După ce a coborât din bloc, acesta a mers la o bancă, de unde a mai scos suma de 3.000 lei. Bătrânul s-a deplasat la o patiserie de unde și-a cumpărat mai multe produse, după care s-a îndreptat spre domiciliu, respectiv B-dul George Enescu.

Astfel, după ce a deschis ușa de acces în blocul prevăzut cu interfon, victima a fost acostată de trei tineri. Unul dintre suspecți l-a împins pe bătrân și i-a furat portofelul din buzunarul hainei, după care toți au fugit.

Ulterior, în jurul orei 19.40, un polițist din cadrul  IPJ Suceava, aflat în timpul liber, a intrat într-un magazin din comuna Șcheia, moment în care a observat un tânăr ce a achitat produsele cu un card bancar prevăzut cu contactless și care avea un comportament suspect, motiv pentru care l-a interceptat și a solicitat prezența unui echipaj de poliție.

Suspectul, un minor de 14 ani din comuna Șcheia a fost condus la sediul de poliție, ocazie cu care asupra sa a fost găsit cardul bancar aparținând victimei și suma de 2.316 lei.

Cu ocazia audierilor, minorul a recunoscut faptul că,  vineri, în timp ce se afla într-o patiserie din municipiul Suceava împreună cu doi minori de 14 și 16 ani, tot din comuna Șcheia, l-au observat pe bărbatul de 90 de ani care avea asupra sa o sumă mare de bani, motiv pentru care l-au urmărit până la domiciliu și l-au deposedat de portofel, după care  au împărțit banii și s-au despărțit.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

 

Articolul precedentFOTO Mitsubishi Shogun plin cu țigări de contrabandă, abandonat pe un drum forestier după o urmărire cu focuri de armă
Articolul următorUn adolescent beat a furat o mașină și a plecat cu ea la plimbare