Minorul de 15 ani a fost prins de polițiști după o urmărire și un blocaj în trafic. Acesta s-a ales cu dosar penal.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 59 de ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au furat autoturismul parcat pe strada Ana Ipătescu din localitate.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, în jurul orei 01.30, autoturismul a fost observat în trafic de o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești pe raza comunei Hârtop. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe traseul Hârtop – Fălticeni, fiind alertate și celelalte echipaje de poliție.

Astfel, autoturismul a fost interceptat de o patrulă de poliție pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, însă conducătorul auto a ignorat semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, procedându-se la urmărirea și blocarea acestuia.

La volanul autoturismului urmărit, polițiștii au identificat adolescentul de 15 ani, din municipiul Fălticeni, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Articolul precedentBătrân de 90 de ani tâlhărit în scara blocului de trei tineri de etnie romă
Articolul următorDoliu în familia viceprimarului Marian Andronache