Un bărbat în vâstă de 62 de ani, din comuna Frumosu, a fost grav rănit după ce i-a fost smuls brațul din umăr.  Accidentul de muncă a avut loc la o balastieră din localitatea Molid.

Joi, în jurul prânzului, barbatul care deține funcția de muncitor necalificat, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor la utilajul concasor, pe fondul neatenţiei, şi-a prins brațul drept în banda de evacuare, fiind grav rănit.  Imediat, șeful de tură a sunat la 112 și la fața locului au ajuns cadrele medicale și polițiștii. Victima a fost găsită în stare de conștiență cu membrul superior drept smuls din zona umărului. Bărbatul a fost preluat de echipajul SAJ în șoc post-traumatic și cu hemoragie puternică și transportat la spital.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că la ora producerii incidentului, muncitorul manevra singur utilajul respectiv. Bărbatul este angajat la balastiera din Molid din primăvara anului 2019.

Polițiștii fac cercetări în cauză cu privire la  săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.