Vineri, 20 iulie, s-a împlinit un an de când polițistul Sorin Vezeteu  a fost ucis cu sălbăticie de un tânăr de 23 de ani pe peronul Gării Burdujeni, din municipiul Suceava. Astazi,  în jurul orei 12.30, membrii familiei dar și zeci de polițiști l-au comemorat. Aceștia au aprins lumânări în memoria polițistului ucis. Preotul militar, Ovidiu Iacob, a ținut o slujbă pe peronul Gării Burdujeni, unde a fost improvizat un mic altar. Rudele, dar și mai mulți colegi ai polițistului erau nemulțumiți că, de un an de zile de când  Sorin Vezeteu  a murit în timpul serviciului, nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește siguranța polițiștilor. Mătușa acestuia, Brândușa Andriu, ofițer în rezervă, a vrut să transmită un mesaj ministrului de interne, Carmen Dan, “Simt nevoia să las un mesaj pentru doamna ministru. Mă interesează ce s-a făcut într-un an de zile de la moartea nepoțelului meu drag pentru Poliția Română?… Dacă pălăria care vi s-a atribuit este prea mare pentru dumneavoastră oferiți-o altcuiva care poate să facă ceva pentru Poliția Româna…”, a fost mesajul transmis de Brândușa Andriu.

La slujba de comemorare a fost prezent și polițistul, Bogdan Bănică(vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS). Acesta a fost unul dintre criminaliștii care a făcut cercetări în noaptea crimei, la fața locului. “A trecut un an de când colegul meu a fost răpus cu zeci de lovituri de cuțit, în timp ce patrula singur pe acest peron nenorocit. Nu doresc nici celor mai mari dușmani să treacă prin momentele prin care am trecut noi, în momentul în care am efectuat cercetarea la locul faptei, sau prin momentele cumplite prin care au trecut membrii familiei lui Sorin. A trecut un an în care s-au făcut promisiuni, s-au schimbat miniștrii, s-au luat angajamente. Îmi manifest și cu această ocazie, speranța că până la urmă vor interveni modificări majore pentru noi ca și polițiști și pentru instituție”, a declarat Bogdan Bănică.

În seara zilei de 20 iulie 2017, Sorin Vezeteu, polițist în cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava,  patrula singur pe peronul Gării Burdujeni. La un moment dat, acesta a fost atacat din spate cu cuțitul de tânărul de 23 de ani, din Valea Moldovei. În urma loviturilor primite, bărbatul de 38 de ani a murit. Criminalul, Ioan Beșa, a fost prins și arestat preventiv.La momentul respectiv, acesta declara ca nu își regretă fapta pentru că-i urăște pe polițiști. În data de 26 septrembie 2017 acesta a fost găsit de gardieni mort în celula sa. Acesta s-a sinucis cu o sfoară improvizată.

 

Articolul precedentNoua conductă de gaz montată la Milișăuți va fi cuplată astăzi
Articolul următorProfesor universitar sucevean premiat de Asociația de Literatură Generală și Comparată