Termenul pentru finalizarea șoselei de centură rămâne 17 septembrie

Lucrările la Șoseaua de Centură continuă chiar în condiții meteo nefavorabile, iar termnul asumat de constructor rămâne 17 septembrie 2019.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a efectuat marți, 4 iunie, o vizită de lucru pe șantierul Rutei Ocolitoare a Sucevei, împreună cu reprezentantul DRDP Iași, beneficiarului lucrării, și a constatat că, pe șantier, sunt executate lucrările posibile în condițiile meteo nefavorabile din această perioadă, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Suceava.

Constructorul continuă lucrările la Șoseaua de Centură a Sucevei, iar întrucât acum pe șantier s-a alocat încă un utilaj de foraj, s-a mărit ritmul, în medie fiind executate 150 de foraje zilnic.

În prezent, se lucrează la zidul de sprijin pentru care stadiul fizic este în proporție de 78%, din lucrări, la parcarea de pe DN2 s-au realizat s-au realizat 80% din lucrările de terasamente și se lucrează la structură de rezistență a clădirii pentru spațiile de serviciu. A fost realizată 90% construcția clădirii din parcarea de la km 8+800 și se lucrează în prezent la instalațiile aferente.

La această dată, pentru lucrările la Șoseaua de Centură a Sucevei nu există nicio plată restantă, în prezent fiind în curs de certificare lucrări executate în valoare de 8,7 milioane lei, fără TVA.

Instituția Prefectului – Județul Suceava mai informează, referitor la procedura de desemnare a consultantului care să supervizeze desfășurarea lucrărilor, că aceasta a fost demarată în anul 2018, dar nu s-au depus oferte până în 2019. Contractul a fost încheiat cu societatea ieșeană ECOMARY, la data de 22 mai 2019, pentru o perioadă de 93 de luni, din care 84 de luni reprezintă perioada de garanție a lucrărilor

La obiectivul Ruta ocolitoare a Sucevei s-a păstrat termenul de 9 luni ca perioadă de execuție a lucrărilor, 17 septembrie 2019 fiind termenul de finalizare a lucrărilor asumat de constructor.

Articolul precedentFestivalul Luminii, sâmbătă, în parcul central din Suceava
Articolul următorCentrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, activat la ISU Suceava