foto arhivă

32 de percheziții într-un într-un dosar de contrabandă cu țigări. Șapte persoane au fost reținute.

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava și sprijiniți de polițiștii B.C.C.O. Suceava și ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Bistrița Năsăud, au pus marți în executare 27 de mandate de percheziție, pentru un număr de 32 de locații din județele Suceava și Bistrița Năsăud.

Perchezițiile au vizat mai multe persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat”  şi „contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară”.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost indisponibilizate 49.880 țigarete de proveniență extracomunitară, sumele  de 5.090 euro și 107.882 lei, cinci autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM, precum și alte bunuri care constituie probe și mijloace de probă.

“Întrucât din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, membrii grupării au traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, din care 594.800 de țigarete au fost capturate de polițiști în cadrul unor acțiuni punctuale, prejudiciul estimativ cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la aproximativ 1.300.000 lei”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Șapte suspecți cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani din județul Suceava au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Suspecții au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, miercuri, cinci dintre aceștia să fie prezentați Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive.

Articolul precedentA fost semnat contractul de extindere şi modernizare a terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava
Articolul următorGospodărie din Panaci, cuprinsă de un incendiu din cauza unui scurtcircuit FOTO