A fost semnat contractul de extindere şi modernizare a terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava

aeroport zboruri suplimentare

Contractul de extindere şi modernizare a terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava a fost semnat, marți, la sediul Consiliului Județean Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marţi, contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului ”Ştefan cel Mare” Suceava. Este vorba despre contractul de proiectare şi execuţie a noului terminal al Aeroportului Internaţional Suceava, care va permite creşterea la circa 560.000 de pasageri procesaţi anual, cu minim 340 de pasageri la ore de vârf. Se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente care va avea două zone, de plecări şi sosiri pentru curse externe, ce va procesa 170 de pasageri pe oră.

Actualul terminal va fi extins în partea de est pentru cursele interne şi va procesa 86 de pasageri pe oră.

„Pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave şi clădirea proiectată pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală”, a spus Flutur, subliniind că existenţa terminalului va elimina riscurile de încălcare a condiţiilor de securitate generate de existenţa unui flux comun, extern-intern la sosiri.

Totodată, se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât şi la sosiri.

Costuri mai mici pentru pasageri

Potrivit lui Flutur, extinderea terminalului pentru curse interne va da posibilitatea pasagerilor să călătorească spre Bucureşti şi alte oraşe ale ţării cu costuri mai mici, pentru că se vor putea utiliza aeronave de tip C, cu capacitate de circa 160 de pasageri.

Flutur a precizat că, prin realizarea investiţiei, Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava va fi certificat ca aeroport civil internaţional şi îşi va putea schimba titulatura în Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, generând un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera şi alte destinaţii decât cele existente.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care trei de proiectare şi 12 de execuţie.

Lucările şi proiectarea vor fi realizate de asocierea formată din Societatea de Construcţii Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL şi Aero Project SRL.

Articolul precedentAccident de tren în municipiul Rădăuți, surprins de camerele de supraveghere VIDEO
Articolul următor32 de percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări. Gruparea a prejudiciat statul cu 1,3 milioane lei