15 autobuze electrice vor ajunge la Suceava până la sfârșitul anului

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că 15 autobuze electrice achiziționate de MDRAP vor ajunge în dotarea TPL Suceava până la sfârșitul anului.

Municipalitatea suceveană va accesa anul acesta un proiect în valoare de peste 50 de milioane de lei, prin care, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, va achiziționa autobuze electrice, pe care să le pună la dispoziția societății de transport public local, TPL.

„Am avut discuții la Ministerul Dezvoltarii Regionale, pe tema achiziționării de mijloace de transport public în comun, în parteneriat cu MDRAP. Este vorba de cele 15 autobuze electrice, cu o lungime de 12 metri. Valoarea eligibilă a proiectului este de 50.426.627,35 de lei, iar contribuția municipalității este de 1.008.532,55 de lei. Am desemnat un angajat al primăriei, în calitate de expert local, care să ne reprezinte în procedura de achiziție publică. Dacă în cadrul procedurii de licitație nu vor fi contestații, estimăm că până la sfârșitul anului vom beneficia de cele 15 autobuze electrice”, a anunțat primarul Ion Lungu.

Articolul precedentPieton accidentat mortal de o mașină care dădea cu spatele FOTO
Articolul următorMicrobuzul implicat în accidentul mortal de la Sasca Nouă era modificat artizanal FOTO