Microbuzul implicat în accidentul rutier în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și alte șapte au fost rănite era modificat artizanal.

 

 

 

 

Mai mult, potrivit reprezentanților Federației Operatorilor Români de Transport(F.O.R.T), autovehiculul plin de rugină efectua curse ilegale de transport persoane și mărfuri către Italia.

Tragedia a avut loc pe data de 8 februarie, pe DN 2E, pe raza localității Sasca Nouă. Microbuzul a intrat pe contrasens și a lovit o autoutilitară care circula regulamentar.

 

 

 

 

„Acest accident rutier a fost cauzat de viteza excesivă și starea tehnică necorespunzatoare a microbuzului transformat artizanal, microbuz care, din datele obținute de Federatia Operatorilor Romani de Transport( F.O.R.T.) efectua în mod regulat, transport ilegal de pasageri și mărfuri către Italia”, susțin reprezentantii F.O.R.T.

Un șofer de 28 de ani, din municipiul Pașcani, în timp ce conducea microbuzul, pe direcția Spătărești către Gura Humorului, din cauza unei explozii la anvelopa dreapta spate, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara, condusă de  un bărbat de  54 ani din comuna Capu Câmpului.

Din accident a rezultat decesul a două persoane, respectiv conducătorul autoutilitarei și a unei femei de 59 de ani, din municipiul Pașcani, pasageră în microbuz. De asemenea, în urma impactului au mai fost rănite șapte persoane,  șoferul microbuzului și șase pasageri.

 

 

 

 

Astfel, Federația Operatorilor Români de Transport anunță proteste pe 22 februarie, în București dar și în mai multe orașe din țară, împotriva transportului neautorizat.

„Tragedia rutieră de la Sasca Nouă, se alatură seriei negre de astfel de evenimente, petrecute în ultimii ani, cu consecințe extrem de grave, un adevărat fenomen național pe care F.O.R.T. încearcă de ani de zile să îl oprească. Fenomenul transportului neautorizat, practicat de persoane fizice din România, a luat amploare și s-a dezvoltat în ultimii zece ani, atât la nivel local, național cât și internațional, pe fondul gravelor probleme legislative și operaționale cu care se confruntă transportul rutier de pasageri. Politicienii și autoritățile publice locale și centrale sunt factori direct responsabili pentru dezvoltarea acestui fenomen, unic la nivelul Uniunii Europene, iar opinia publică este de multe ori indusă în eroare de sintagme de tipul microbuz de transport pasageri, fără să înțeleagă faptul că aceste autovehicule au suferit modificări tehnice neconforme, nu intra în categoria autovehiculelor de transport pasageri fabricate ori omologate în acest scop și nu beneficiază de verificări periodice specifice în unități teritoriale aparținănd Registrului Auto Roman, verificări ce ar trebui să urmărească atât starea tehnică cât și respectarea gradului de confort și siguranță al pasagerilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de F.O.R.T.

Articolul precedent15 autobuze electrice vor ajunge la Suceava până la sfârșitul anului
Articolul următorPeste 37.000 de suceveni din grupele de risc s-au vaccinat antigripal