Cea mai importantă masă a zilei, este în opinia multor nutriționiști, micul dejun. Din această masă ne luăm aportul necesar de vitamine și energie și stimulăm totodată metabolismul. Un mic dejun consistent și echilibrat în calorii, poate reduce riscul de mâncat în exces în restul zilei.

Foarte mulți oameni își încep ziua cu un castron de cereale cu lapte. Deşi unii medici consideră că această asociere de alimente poate avea ca rezultat o scădere a kilogramelor nedorite, nutriţioniştii ne sfătuiesc să ne ferim de ea, pentru că rezultatul este exact opus celui scontat.

Nu toate sortimentele din comert conțin vitaminele și nutrienții de care avem nevoie. Atunci când sunt acoperite cu glazuri de ciocolată, miere sau zahăr, cerealele se transformă in adevărate dulciuri, care îngrașă. Au o valoare glicemică crescută si nu sunt indicate persoanelor care vor să slăbească. Cu cât cerealele au mai mult zahăr, iar laptele este mai gras, cu atât acest preparat îngrașă mai mult. În unele cazuri, cerealele cu lapte pot avea mai multe calorii decât un sandwich.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentTânărul care a supraviețuit cumplitului accident de la Telciu, în stare stabilă
Articolul următorIată câteva din simptomele care indică apariția demenței