VIDEO Patronii firmelor de transport au închiriat un avion și au plecat să protesteze la Bruxelles

142 de suceveni, reprezentanţi ai transportatorilor de mărfuri din judeţ, protestează joi la Bruxelles, în faţa Parlamentului European.

Protestatarii au plecat din Suceava spre Bruxelles joi dimineață, cu un avion charter închiriat. Protestului i s-au alăturat și români din alte zone ale țării care au venit cu mașinile.

Oamenii protestează purtând veste de culoare portocalie pe care scrie „Bucovina – România”.

Patronii suceveni au ajuns în fața Parlamentului European abia după ce au trecut de mai multe filtre de poliție.

„Pachetul de Mobilitate I” este discriminatoriu faţă de transportatorii din estul Europei, care puteau practica până acum tarife mai mici, fapt care a deranjat marile puteri economice din Vest, susține liderul protestatarilor, Alin Creţu, președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina”.

Prin noile măsuri supuse aprobării transportatorii ar urma să fie obligaţi să revină în ţara de origine o dată la 3-4 săptămâni şi să rămână cel puţin cinci zile. Având în vedere distanţele mari pe care le au de parcurs, transportatorii români consideră că aceste măsură are rolul de a le limita activitatea comercială.

Transportatorii români şi bulgari care sunt prezenţi în faţa sediului Parlamentului European consideră că principiul egalităţii, fundament al UE, nu este respectat.

În judeţul Suceava sunt în jur de 12.000 de vehicule de transport marfă, printre cele mai multe din ţară.

Nici un europarlamentar român li s-a alăturat până acum protestatarilor aflați în fața Parlamentului European, spre deosebire de protestatarii din Bulgaria, care au alături de ei înalţi demnitari ai statului vecin.

Articolul precedent42 de șoferi au rămas fără permis de conducere în doar cinci zile
Articolul următorPatru autovehicule au fost implicate într-un accident pe raza localității Dănila FOTO