VIDEO Luni încep reparațiile la podul rutier afectat de inundații, pe DN 2H, la Milișăuți

Lucrările de reparațiile ale podului rutier de pe DN 2H, la Milișăuți, închis circulației după ce a fost afectat de inundații, încep peste două zile și vor dura 21 de săptămâni.

DRDP Iași a emis vineri ordinul pentru începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți. Lucrările încep luni, 23 iulie 2018, iar durata de execuție este de 21 săptămâni.

Licitația a fost câștigată de SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu. Conform contractului, societatea va executa „lucrări de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți”.

Problemele la pod au apărut luna trecută, după o viitură pe râul Suceava. Unul dintre piloni a fost afectat, iar în carosabil au apărut fisuri. Traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijata pe rute alternative.

Ca soluție de urgență, în zonă a fost amenajat un pod provizoriu, din tuburi, dat în funcțiune joi, 19 iulie. Pe podul provizoriu pot circula doar mașinile cu masa mai mică de 3,5 tone. Podul a fost realizat de Test Prima, cea mai mare parte din costuri fiind asigurată de Primăria Milișăuți.

Articolul precedentFOTO Absolvenții școlii de jandarmi Fălticeni și-au primit gradele militare
Articolul următorCaravana “Zestrea Bucovinei” ajunge astăzi la Câmpulung Moldovenesc