Pod provizoriu peste râul Suceava, la Milișăuți, până la repararea podului afectat de inundații

Un pod provizoriu este în curs de amenajare peste râul Suceava, în localitatea Milișăuți, în zona podului rutier afectat luna trecută de o viitură.

Lucrările la podul provizoriu de la Milișăuți au început vineri, 13 iulie. Podul provizoriu va fi amenajat lângă podul de pe DN 2H, închis traficului auto și pietonal. Podul a fost închis după ce a fost afectat de o viitură, la inundațiile de luna trecută.

Podul provizoriu este realizat prin parteneriat public-privat. Primăria orașului Milișăuți și firma Test Prima Suceava au semnat un protocol de colaborare joi, 12 iulie. Protocolul a fost semnat după aprobarea soluției în ședința din 11 iulie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Soluția a fost aprobată și în ședința din 12 iulie a Consiliului Local Milișăuți.

Se estimează că lucrările la podul provizoriu vor fi finalizate la mijlocul săptămânii viitoare.

Pe de altă parte, lucrările de reparații la podul rutier de pe DN 2H intră în competența Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că nu se poate merge în regim de urgență cu procedura de achiziții. Motivul este acelca că au fost înaintate patru oferte, iar evaluarea lor ar putea dura, nefiind excluse nici contestațiile.

Suma necesară celor 53 de localități pentru remedierea pagubelor provocate de inundații în infrastructură se cifrează la 36,4 milioane de lei. Guvernul României a alocat, joi 12 iulie 2018, 5,48 de milioane de lei pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații.

Articolul precedentFOTO Țigări de contrabandă găsite ascunse în roata de rezervă a unei mașini, în Vama Siret
Articolul următorTrafic blocat pe DN 2, la intersecția cu localitatea Calafindești, după ce un utilaj agricol a ajuns de-a curmezișul pe șosea FOTO