VIDEO Dan Barna, la Suceava: Voi fi un preşedinte al României „prezent şi implicat”

Candidatul Alianţei USR-PLUS pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Dan Barna, a declarat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Suceava, că va fi un preşedinte al României „prezent şi implicat”.

Potrivit lui Dan Barna, se impune o „reformă profundă a statului”.

„Am început acest turneu cu Moldova, pentru că Moldova şi Bucovina sunt regiuni ale României care au rămas izolate din punct de vedere al infrastructurii de restul ţării (…). Pentru Alianţa USR-PLUS şi pentru mine personal, Moldova şi Bucovina sunt la fel de importante precum oricare altă bucată de Românie. (…) Elementul comun care leagă aceste judeţe ale României a fost acela că oameni veniţi acasă în luna august, care muncesc în străinătate, îmi spuneau că s-ar întoarce în ţară dacă România le-ar da încredere că lucrurile pot să meargă spre bine (…) Despre asta este vorba. A transforma România într-o ţară în care să-ţi doreşti să creşti copiii, în care să ne dorim să trăim. (…) Ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp în România ne arată că este o disperată nevoie de schimbare şi de o reformă profundă a statului”, a afirmat Dan Barna.

De asemenea, el a subliniat că, dacă va câştiga fotoliul de la Cotroceni, va fi un preşedinte „implicat şi prezent nu doar în situaţiile de criză”.

„Este tipul de preşedinte care vreau să fiu, un preşedinte implicat, un preşedinte prezent, nu doar în situaţiile de criză, ci în dramele şi reuşitele de zi cu zi ale comunităţii (…) Preşedintele poate să dea mesajul acela de inspiraţie şi încredere de care avem foarte mare nevoie în momentul de faţă”, a spus Barna.

Întrebat despre o posibilă coabitare cu un guvern PSD-ALDE dacă va ajunge preşedinte, Barna a spus că Alianţa USR-PLUS va încerca, prin moţiuni de cenzură, să ajungă la alegeri anticipate, fiind pregătită să preia guvernarea în urma alegerilor, anticipate sau la termen.

„Voi folosi toate resursele şi toate abilităţile pe care Constituţia mi le dă tocmai pentru a face cât mai rapid posibilă schimbarea guvernului şi venirea unei guvernări USR-PLUS (…). Alegerile anticipate sunt soluţia morală şi corectă. Dacă nu se va ajunge acolo şi nu va fi posibil, evident vom avea alegeri la termen în 2020. (…) Voi face tot ce depinde de noi, pentru că o moţiune de cenzură este un lucru firesc, care se va întâmpla şi în această sesiune parlamentară. Dacă ea va trece va fi foarte bine pentru România, dacă nu, vom mai departe, rezistând oricărei încercări de a ne trage aşa în marginea Europei, pe care o vedem că face PSD în fiecare zi. (…) Suntem pregătiţi, fără îndoială, să preluăm guvernarea în urma unor alegeri”, a mai spus candidatul Alianţei USR-PLUS pentru alegerile prezidenţiale.